DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ
MEZUN
22
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ
MEZUN
22
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
HUKUK
MEZUN
24
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
MALİYE
MEZUN
22
EGE ÜNİVERSİTESİ
MATEMATİK
21
EGE ÜNİVERSİTESİ
KİMYA
21
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
21
EGE ÜNİVERSİTESİ
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM
MEZUN
23
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
SOSYOLOJİ
21
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
ÖZEL HUKUK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
27
EGE ÜNİVERSİTESİ
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM
21
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ
MEZUN
22
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
PSİKOLOJİ
22
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
İKTİSAT
MEZUN
24
EGE ÜNİVERSİTESİ
BİYOKİMYA
22
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
PSİKOLOJİ DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
22
EGE ÜNİVERSİTESİ
BİYOMÜHENDİSLİK
26
EGE ÜNİVERSİTESİ
BİYOKİMYA
22
ODM Gençlik Projesi
ODM Vakfının gençler için uyguladığı Ege Bölgesinde şekillenen ve Temmuz 2017 de İzmir’de başlayan bir projedir.
Projenin hedefi, 18-25 yaş grubu arasındaki üniversite öğrencisi gençlerin kişiliklerini optimum dengeye oturtmasına yardımcı olmaktır. Özellikle gençlerin doğrudan içinde bulunduğu projelerle, doğru rol modelleri yaratmaya çalışarak yani gençlere hayatı deneyimleyerek öğretmeyi hedeflemektedir.
Proje kapsamındaki gençler özellikle toplumdaki tek bir kesimi temsil etmemeleri açısından farklı gruplardan seçilmiştir ve aşağıdaki gruplardan oluşmuştur.
1-Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bursiyerleri
2-İzmir Büyükşehir Belediyesi Abi/Abla/Kardeş Projesi Gönüllüleri
3-Özel Üniversitede burslu okuyan üniversite öğrencileri
4-Özel Üniversitede burssuz okuyan üniversite öğrencileri
Projenin katılımcı hedefi ilk olarak Ege Bölgesinde farkındalıkları yüksek 30 üniversite genci olmuştur ve pilot projenin ilerleyiş sürecine göre Ankara ve İstanbul bölgelerinde de uygulanarak proje kapsamının artırılması hedeflenmektedir.
Proje kapsamındaki gençlerin seçimi, tarih olarak 2 etapta yapılmıştır. İzmir , Denizli ve Aydın illerinden İlk aşamada 10 ve ikinci aşamada 20 üniversite öğrencisi seçilmiştir.
Proje kapsamındaki gençlerin seçimi tamamlandıktan sonra her iki gruptaki gençlerin , ilk olarak 5 günlük temel eğitim olan ODM 1 eğitimini alması sağlanmıştır. İlerleyen süreçte projedeki katılımcı gençler yine 5 gün süren ODM Aile eğitimini ve yaşları uygun olanların hepsi (21 yaşın üstündekiler) 8 gün süren ODM 2 eğitimi almışlar ve bu süreçte hem ODM Felsefesini anlamışlar hem de kendi farkındalıklarını artırmışlardır.
Tüm proje katılımcısı gençler, ODM 1 eğitimini aldıktan sonra proje kapsamında Tamer Dövücü liderliğinde ve vakıf üyelerinin katılımı ile bir arama toplantısı düzenlenmiştir. Toplantı sırasında öncelikle , ülkemizdeki üniversite gençliğinin en büyük sorunları tespit edilmiştir.
Ardından tüm bu sorunlara kaldıraç etkisi yapabilecek 3 kavram belirlenmiştir.
1-Farkındalık Kazanmak: Yani bana neler oluyor, yaşadığım doğal sistemde neler oluyor sorularının yanıtlarını kavrama.
2-Amaç Edinmek: Eğitim, iş veya özel yaşamda ne yapmalıyım? Doğru hedef belirleme.
3-Toparlanma Becerisi Kazanmak: Hayattaki sorunlarla baş edebilme ve düştüğünde kalkabilme yeteneği kazanma (öğrenme ).
Projenin devamında gençlerin belirledikleri bu 3 kavramla ilgili aksiyon planı hazırlayabilmeleri için bir workshop planlanmıştır.
Ağustos 2018 de ODM Vakfı tarafından , Kuşadası Pinebay Otel’inde , 5 günlük ODM Gençlik Projesi Workshop’ u düzenlemiş ve 16 Proje Üyesi gencimiz ve vakıf üyelerinin katılımı ile gerçekleşmiştir.
Workshopun ilk 3 günü Tamer Dövücü liderliğinde ve eğitmenliğinde yapılmıştır.
Bu çalışmada Tamer Dövücü , önce gençlere proje yapma konusunda eğitim verip , ardından sırayla Farkındalık , Hedef Belirleme ve Toparlanabilme Becerileri konularını ele alarak , bu konularda gençlerde beceri kazandırmak için neler yapılması gerektiğini , projedeki gençlerle çalışarak interaktif olarak belirlemelerini sağlamıştır. Son olarak da bu projelerin hangi sıra ile ve hangi organizasyon şekliyle uygulanacağı birlikte yapılandırılmıştır.
Workshoptaki son 2 gün ise ODM Vakfı üyelerinden iş yaşamında aktif 8 üye , gençlere proje yapma ve öğrencilik sonrası yaşama hazırlık olarak kazanım sağlayabilecekleri bazı konularda (Endüstri 4.0 , Marka Yaratma , Proje Yönetimi , Kendini Tanıma , Hedef Belirleme , Yalın Üretim ve Süreç Yönetimi ) eğitimler vermişlerdir..
Bu çalışma sonrasında workshopa katılan 16 aktif proje üyesi genç, öncelikli Proje Konularını FARKINDALIK olarak belirlediler ve bu konuda bir proje grubu olarak çalışmaya başladılar.
Hedef kitlelerindeki gençlerin farkındalıklarını artırabilmek için ODM yi kullanmaya ve araç olarak Sosyal Medyayı aktif olarak kullanmaya karar verdiler.
Bu kapsamda ilk olarak ODM Gençlik İnternet Sitesini oluşturdular ve diğer sosyal medya araçlarında ODM Gençlik hesaplarını aktif hale getirdiler. Tüm sosyal medya araçlarını kullanarak , görsel veya işitsel olarak farkındalık artırmaya odaklandılar.
Şu anda ODM Gençlik Projesinin ikinci kolu 23 üniversiteli genç ile İstanbul ‘da oluşmaya başlamış durumdadır. Henüz temel eğitimlerini tamamlama aşamasındalar ve ilerleyen süreçte , İzmir’deki projeye katkı sağlamaya başlayacaklardır.
Proje kapsamındaki çalışmaların hepsinde gençler –gençler için sürdürülebilir ve fonksiyonel projeler üretecekler. Bu çalışmaları ve yayılımını kendileri yapacaklar. Ben ve biz dengesini gözeterek , siyaset ve ticaretten uzak , ahlaklı çalışmalarla ana hedeflerine ulaşmaya çalışacaklar.
18-25 yaş arası gelişime hazır olan üniversite gençlerinin, kimliklerini optimum dengeye oturtmaları için , “farkındalık –doğru hedef belirleme-düşünce toparlanabilme becerisi” konularını hayatlarına sokmayı ve bu döngüyü öğrenmelerini sağlamaya çalışacaklar.
ODM Gençlik Projesi ile GENÇLER , GENÇLER İÇİN AKIL –EMEK YÜREK İLE projeler üretecekler ..
Haydi siz de katılın ve ODM ile hayatınızın direksiyonuna geçin.
Sevgiyle
ODM GENÇLİK PROJESİ ÜYELERİ